• Facebook
  • Instagram
  • Om oss
  • Aktuelt
  • Login elever
Daghøyskolen
  • Hjem
  • Aktiviteter
    • Lokale prosjekter
    • Eksterne samarbeidsprosjekter
  • Kurstilbud
    • Vårt kurstilbud
    • Språkcafé
    • Arbeidsmåte
  • Elevarbeider
    • Utstillinger og åpne dager
    • Bilder og Video
  • Språkcafé / Мовне кафе
  • Søke opptak
  • Kontakt
  • Søk
  • Menu Menu

Goyza med dipp

27. mars 2023/0 Kommentarer/i Aktuelt/av Linda Benjaminsen

Goyza med dipp

Hverdagsmat kan være litt kjedelig for de fleste, og det kan være lett å havne i et spor der en lager mye av det samme hver uke. Derfor er det fint å få litt inspirasjon til å lage litt andre ting en ikke spiser så ofte, som retter fra det asiatiske kjøkken. En enkel og god rett fra Japan er gyoza. Gyoza er en slags dumpling som kan fylles med det meste, det du liker i grunn, stekes i panne, og dyppes i dipp. 

Gyoza

  • 8 gyozaplater
  • 1/8 kinakål
  • 2 cm purre
  • 25g kyllingpølse
  • ½ tsk salt

Dipp

  • 1 spiseskje salt sayasaus
  • ½ spiseskje søt soyasaus
  • 1 centimeter rød chili
  • 1 centimeter fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm purre
  • 1 teskje lime

Kutt kinakål, purre og kyllingpølse i små biter. Putt kinakålen i en bolle og tilsett salt, la dette stå i ca. 20 minutter. Når kinakålen har godgjort seg blandes inn purre og kyllingpølse. For å montere en gyoza fuktes kantene på gyozaplatene, legg på passe med fyll, og lag små folder når gyozaen skal tettes. Utseende er ikke så viktig, men sørg for at gyozaen er tett. 

Når gyozaene er ferdig montert, stekes de på høy temperatur i en panne med litt olje. Når de har fått fin stekeskorpe vendes de og stekes på de to andre sidene av gyozaen til de også har fått stekeskorpe. Når alle sidene er stekt, er det bare til å sette seg til bords og dyppe de i dippen og nyte. 

Kroner per pers: 16,-

Del dette innlegget
  • Del med Facebook
  • Del med Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Del med Pinterest
  • Del med LinkedIn
  • Del med Tumblr
  • Del med Vk
  • Del med Reddit
  • Del med epost
https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/IMG_20211011_113526-scaled.jpg 2560 1920 Linda Benjaminsen https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/logo-daghoyskolen-ny.png Linda Benjaminsen2023-03-27 14:23:502023-03-27 14:23:51Goyza med dipp
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste fra Aktuelt

  • Sterke fortellinger om seg selv 3. august 2023
  • DAGHØYSKOLEN – en skjult perle for mange 3. august 2023
  • Boos utrolige comeback til livet 2. august 2023
  • Matgruppa på Daghøyskolen 5. juni 2023
  • Minestronesuppe 5. juni 2023
  • Løksuppe 3. mai 2023
  • Ramen 3. mai 2023
  • Sopp Stroganoff 24. april 2023
  • Fylt brød 21. april 2023
  • Pad Thai 12. april 2023

Velg hvordan du vil ta kontakt med oss:

  • 917 27 255

  • post@daghoyskolen.no

  • St.Hans gate 1, 1603 Fredrikstad

© 2019 AOF Daghøyskolen Fredrikstad
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS

Personvern og informasjonskapsler (cookies)

LinsebollerPad Thai
Scroll to top