• Facebook
  • Instagram
  • Om oss
  • Aktuelt
  • Login elever
Daghøyskolen
  • Hjem
  • Aktiviteter
    • Lokale prosjekter
    • Eksterne samarbeidsprosjekter
  • Kurstilbud
    • Vårt kurstilbud
    • Språkcafé
    • Arbeidsmåte
  • Elevarbeider
    • Utstillinger og åpne dager
    • Bilder og Video
  • Språkcafé / Мовне кафе
  • Søke opptak
  • Kontakt
  • Søk
  • Menu Menu

Pai

20. mars 2023/0 Kommentarer/i Aktuelt/av Linda Benjaminsen

Pai

Når du lager pai lag en raus porsjon i form, det er så godt både varmt og kaldt at du spiser garantert opp alt! En pai kan benyttes til både dessert og hovedrett, fyll den med hva du vil. Frukt og bær til dessert og grønt som her til hovedrett. 

Til 5 personer:

Bunn:

  • 40 g meierismør
  • 50 g mel, vi hadde en blanding av hvetemel, sammalt mel og sammalt rugmel
  • 1-2 ss vann

Her blandes mel, smør og vann sammen. Det er lettere å få en smidig bunn hvis smøret er romstemperert. La deigen hvile i minst 30 min. i kjøleskap før den kjevles eller klemmes ut i formen. Vi stekte bunnen i 20 min. på 180 grader før vi tilsatte fyllet.

Fyll:

  • ½ brokkoli
  • 5 sjaminjonger
  • ½ boks med små tomater
  • 1 paprika
  • 6 egg
  • 3,5 dl melk
  • ost til topping
  • Krydder etter smak

Vi renset og kutter soppen i skiver så stekte vi den og tilsatte salt, pepper og timian. Brokkolien delte vi i små buketter og kuttet tomatene i to. Vi spredde grønnsakene utover bunnen og krydret med hvitløk, timian, rosmarin, chili, salt og pepper. Deretter blandet vi egg og melk som vi helte over grønnsakene. Toppet med ost og stekes i 40-70 min, kommer an på mengden, på 180 grader.

Del dette innlegget
  • Del med Facebook
  • Del med Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Del med Pinterest
  • Del med LinkedIn
  • Del med Tumblr
  • Del med Vk
  • Del med Reddit
  • Del med epost
https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/IMG_20220309_114204-scaled.jpg 2560 1920 Linda Benjaminsen https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/logo-daghoyskolen-ny.png Linda Benjaminsen2023-03-20 13:41:222023-03-22 11:12:33Pai
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste fra Aktuelt

  • Sterke fortellinger om seg selv 3. august 2023
  • DAGHØYSKOLEN – en skjult perle for mange 3. august 2023
  • Boos utrolige comeback til livet 2. august 2023
  • Matgruppa på Daghøyskolen 5. juni 2023
  • Minestronesuppe 5. juni 2023
  • Løksuppe 3. mai 2023
  • Ramen 3. mai 2023
  • Sopp Stroganoff 24. april 2023
  • Fylt brød 21. april 2023
  • Pad Thai 12. april 2023

Velg hvordan du vil ta kontakt med oss:

  • 917 27 255

  • post@daghoyskolen.no

  • St.Hans gate 1, 1603 Fredrikstad

© 2019 AOF Daghøyskolen Fredrikstad
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS

Personvern og informasjonskapsler (cookies)

Grønn carbonara med dukkhaLinseboller
Scroll to top