Vårt kurstilbud

Kreative kurs

Mandag/onsdag eller tirsdag/torsdag

Kursets formål

Bruke ulike former for kreativitet som verktøy for mestring og glede, samt være i en god arena for sosialt fellesskap

Innhold/tema

• Fuglemat
  • Søm: Basic bruk av symaskin og dens funksjoner – Denim prosjekter –
  • enkel clutch – lære å legge opp bukser– grytekluter – nakke/skulder varmere
  • Keramikk: Uro (blanding av tre/leire og makramè) – div lykter/ugler/sauer…
  • Naturprosjekter: Bjørkehjerter – konglekranser og pyramider -moseballer
  • Påskepynt i ulike varianter
  • Maling: * Akvarell med ulike medier, eks maskeringsvæske og sjablong/paste
  • *Akryl Pouring med swipe teknikk
  • Decoupage på ulike materialer, eks tre & glass
  • Egne prosjekter: strikking – hekling – zentangle – tegning – maling – søm
  • Felles prosjekt: strikke lappeteppe

Kreativ Mat / Mat og ernæring

Mandag, onsdag og fredag
(Mulig å gå 3, 2 eller 1 dag etter avtale med lærer)

Mat

Vi eksperimenterer på kjøkkenet og nyter resultatene. Gruppa lager lunsj til alle hver mandag, og lager noe på fredag som enten er til felles fredagskaffe, frys/turmat eller til å ha med hjem.
Elever og lærer bestemmer menyen i fellesskap etter hva vi ønsker å lære å lage.

Temasamtaler

Vi snakker om ulike relevante temaer inspirert av morgensamlinger, prosjektene vi jobber med og andre ting gruppa ønsker å ta opp og jobbe med.

Selvstendig prosjekt

Hver elev velger et selvstendig prosjekt som gjøres ferdig og legges frem/evt. selges på åpne dager (Vår og høst ). Dette kan være knyttet til skriving/bokprosjekt, håndarbeid, mat eller annet etter avtale med lærer.

En typisk uke

• Mandag: Morgensamling, lunsjlaging, arbeid med selvstendig prosjekt/trening på APD (aktiv på dagtid)
  • Onsdag: Morgensamling, dugnad og yoga, temasamtale/arbeid med eget prosjekt/trening på APD (aktiv på dagtid)
  • Fredag: Morgensamling, matlaging (til fredagskaffe eller frys/bakst/turmat etc.)

Velkommen til Filmværste!

Tirsdag og torsdag

Kursets formål

Et av målene med dette kurset er at du som elev skal bli fortrolig med å bruke enkelt filmutstyr og å lage egne små filmsnutter. Et annet mål er at du som elev skal få et innblikk i hva film egentlig er for noe, og hvorfor det har fått så stor plass i samfunnet og i enkeltmenneskers liv.

Du trenger ikke vite noe som helst om film fra før, du får oppfølging og veiledning hele veien.

I utgangspunktet jobber hver enkelt elev praktisk og målrettet med ulike små og store filmoppgaver. Men om noen etter hvert også har lyst til å lage sin egen lille film uavhengig av dette, er det også mulig.

Eksempler på ulike typer filmer / videoer vi kan lage: Dokumentarfilm, Informasjonsfilm, Intervju, Turvideo, Stillbildefilm, Mobilvideo, Animasjonsfilm, og Filmmanus. For å lage en film må man først jobbe med ideer, så planlegge filmingen, deretter filme, og til slutt redigere. Alt dette skal vi gjøre.

Selv om filmjobbing først og fremst er veldig artig, er det viktig å være klar over at det også er en dynamisk og ofte tidkrevende prosess som kanskje krever litt ekstra tålmodighet.

Fotokurs ved DHS

Når

Mandag, onsdag og fredag (1, 2, eller 3 dager i uken.)

Kursets formål

I kurset vil vi jobbe med ulike prosjekter i form av praktiske oppgaver. Både i samarbeid med andre elever og individuelt, skal hver og én få utforske og eksperimentere med ulike temaer innen fotografiske uttrykk.

Vi kommer også til å ha litt teoretisk undervisning for å bli kjent med kameraets funksjoner og fotografiets muligheter som visuell uttrykksform.

Etter fotografering vil vi importere og bearbeide bildene digitalt i et bildeprogram på Mac.

Hovedområdene for både den praktiske og den teoretiske undervisningen omfatter foto som kunstuttrykk, illustrasjon og dokumentasjon/ reportasje.

I kontakt med naturen

Kursets formål

• Bli kjent med mange av våre plante- og dyrearter.
  • Oppleve ulike naturtyper til forskjellige årstider.
  • Lære å tilberede mat utendørs.
  • Bruke naturen som kreativ arena.

Faglig innhold

• Hver utflukt sentreres rundt en bestemt naturtype, art eller landskapsform.
  • Vi jobber med artsbestemmelse og ser på hver arts tilpasninger og levesett.
  • Vi samler inn objekter fra naturen, som sammen med tekst og bilder etter hvert tar form av en utstillingsmontasje på skolen. Fjær, skjell, kongler, pressede planter, knokler, steiner etc.
  • Vi fører våre observasjoner og betraktninger i en naturdagbok.
  • Vi snekrer fuglekasser, og henger dem opp.
  • Vi lager mat over åpen ild.
  • Vi lager landskapskunst (land art).

Prosjektfag

Kursets formål

Noen ganger arbeider vi på tvers av linjer og fag. Her handler det om å løse en oppgave, produsere noe internt eller levere noe ut av huset. Som regel er det tidshorisont på en måned eller tre og prosjektene kommer opp i løpet av semesteret.

Velg hvordan du vil ta kontakt med oss:

• St.Hans gate 1, 1603 Fredrikstad