Vårt kurstilbud

Kreative kurs

Når

Mandag/onsdag eller tirsdag/torsdag

Kursets formål

På dette kurset bruker vi det kreative som verktøy for både mestring og glede!

I tillegg skaper vi sammen en arena for et sosialt fellesskap og trygghet.

Innhold/tema

I kreative fag slipper vi den utemmede kreativiteten løs!

Det være seg i form av tegning, glassarbeid, keramikk, garn & toving, søm, naturmateriell, maling i ulike format og mye, mye mer.

Daglig møtes vi rundt vårt store, felles arbeidsbord og skaper små og store kreasjoner, som vi har gleden av å vise frem på våre faste salgsutstillinger to ganger i året.

For å skape variasjon og dynamikk i faget og dagene, legges det vekt på både felles prosjekter, samarbeidsoppgaver og selvstendig, individuelt arbeid.

Gjennom det kreative faget blir både konsentrasjonen, skapende evner, struktur og glede ivaretatt, og bidrar til mestringsprosess hos den enkelte elev.

«Kreativitet er intelligens som har det gøy»

Ukjent

Kreativ Mat / Mat og ernæring

Når

Mandag, onsdag og fredag

Matgruppen

I mat og ernæringsgruppen er vi opptatt av at maten skal være sunn, næringsrik, rimlig og bærekraftig, og selvfølgelig smake godt. Dette gjenspeiler i oppskriftene våre ved at de inneholder mest grønnsaker og er mindre fokusert på kjøtt. For variasjon henter vi inspirasjon fra Asia, Midtøsten, Sør-Europa og Nord-Afrika.

Vi lager lunsjen til alle elevene og ansatte på skolen.

Kjøkkenet er et sosialt sted å være der vi prater om alt mulig og samarbeider om oppgavene som frembringer et nydelig måltid.

I tillegg lager vi kokebøker med den utsøkte maten vår og vi har egen blogg.

Åpen dag

På åpne dager har vi cafe hvor vi selger er varmt måltid samt selger egenlagde produkter som hvitløks- og chiliolje.

Velkommen til Filmværste!

Når

Tirsdag og torsdag

Kursets formål

Et av målene med dette kurset er at du som elev skal bli fortrolig med å bruke enkelt filmutstyr og å lage egne små filmsnutter. Et annet mål er at du som elev skal få et innblikk i hva film egentlig er for noe, og hvorfor det har fått så stor plass i samfunnet og i enkeltmenneskers liv.

Du trenger ikke vite noe som helst om film fra før, du får oppfølging og veiledning hele veien.

I utgangspunktet jobber hver enkelt elev praktisk og målrettet med ulike små og store filmoppgaver. Men om noen etter hvert også har lyst til å lage sin egen lille film uavhengig av dette, er det også mulig.

Eksempler på ulike typer filmer / videoer vi kan lage: Dokumentarfilm, Informasjonsfilm, Intervju, Turvideo, Stillbildefilm, Mobilvideo, Animasjonsfilm, og Filmmanus. For å lage en film må man først jobbe med ideer, så planlegge filmingen, deretter filme, og til slutt redigere. Alt dette skal vi gjøre.

Selv om filmjobbing først og fremst er veldig artig, er det viktig å være klar over at det også er en dynamisk og ofte tidkrevende prosess som kanskje krever litt ekstra tålmodighet.

Fotokurs ved DHS

Når

Mandag, onsdag og fredag (1, 2, eller 3 dager i uken.)

Kursets formål

I kurset vil vi jobbe med ulike prosjekter i form av praktiske oppgaver. Både i samarbeid med andre elever og individuelt, skal hver og én få utforske og eksperimentere med ulike temaer innen fotografiske uttrykk.

Vi kommer også til å ha litt teoretisk undervisning for å bli kjent med kameraets funksjoner og fotografiets muligheter som visuell uttrykksform.

Etter fotografering vil vi importere og bearbeide bildene digitalt i et bildeprogram på Mac.

Hovedområdene for både den praktiske og den teoretiske undervisningen omfatter foto som kunstuttrykk, illustrasjon og dokumentasjon/ reportasje.

Kurs i Livsmestring

Livsmestring er et begrep som henger sammen med folkehelsesatsingen både i forebygging, rehabilitering og habilitering. Temaet ”Folkehelse og livsmestring” er inkludert i overordnede læreplaner på alle nivåer og
understreker den pedagogiske retningen som gjelder livslang læring.

• Kurset livsmestring handler om å gi kunnskap til å kunne forstå og kunne påvirke faktorer som har betydning for eget liv
• Bidra til å lære og håndtere medgang og motgang
• Kunne se seg selv i en større sammenheng
• Bli kjent med seg selv

Arbeidsform blir en blanding av teori, praktiske arbeid i form av samtaler, grup-pearbeid, film og prosjekter. Besøk/ekskursjoner hver tredje uke så langt det lar seg gjøre.
DHS er fundamentert i et humanistisk menneskesyn hvor elevmedvirkning er av stor betydning. Opplegget vil være fleksibelt. Det betyr at temaer plukkes ut fra elevenes engasjement og interesser.
Undervisningen tilpasses og det blir variasjon.

Prosjektfag

Kursets formål

Noen ganger arbeider vi på tvers av linjer og fag. Her handler det om å løse en oppgave, produsere noe internt eller levere noe ut av huset. Som regel er det tidshorisont på en måned eller tre og prosjektene kommer opp i løpet av semesteret.