• Facebook
  • Instagram
  • Om oss
  • Aktuelt
  • Login elever
Daghøyskolen
  • Hjem
  • Aktiviteter
    • Lokale prosjekter
    • Eksterne samarbeidsprosjekter
  • Kurstilbud
    • Vårt kurstilbud
    • Språkcafé
    • Arbeidsmåte
  • Elevarbeider
    • Utstillinger og åpne dager
    • Bilder og Video
  • Språkcafé / Мовне кафе
  • Søke opptak
  • Kontakt
  • Søk
  • Menu Menu

Fylt brød

21. april 2023/0 Kommentarer/i Aktuelt/av Linda Benjaminsen

Fylt brød

Brød består av flere kornsorter og er en matvare bakt av mel. Helt siden begynnelsen av jordbrukssamfunnet, har brød vært en viktig og næringsrik del av kostholdet. Opprinnelig ble melet blandet med vann og stekt i glør eller på hete steiner som uhevet brød. Flatbrød og knekkebrød er eksempler fra i dag

Gjennom arkeologiske funn blant annet i Egypt, vet man at allerede for 5000 år siden også hadde kjennskap til hevet brød. Kneippbrødet er det mest bakte brødet i Norge. Jo grovere brødvarer desto rikere blir brødet på kostfiber, mineraler og vitaminer. Brød regnes for grovt når minst 50 % eller mer av melmengden er sammalt mel eller hele korn. Vanlige tilsetninger i brød er diverse frø, som sesam eller solsikkefrø.

Deigen, nok til ett brød:

  • 2.5 dl hvetemel
  • 2.5 dl sammalt rug, finmalt
  • 2.5 dl vann, ca 30 grader
  • 1 ss rapsolje
  • ½ ts salt
  • 1 halv pakke tørrgjær

Vi blandet mel og tørrgjær sammen i en bolle og tilsatte lunket vann. Deretter hadde vi i olje og salt og eltet vi deigen i nøyaktig 14  minutter da gluten sitt nettverk er på sitt beste. Så la vi et rent håndkle over deigen og satt den til heving i en time på lunt sted.

Fyllet:

  • 50 g fetaost
  • 80 g cherrytomater
  • 2 kokte egg
  • Krydder etter smak som: oregano, timian, rosmarin og hvitløk
  • Flaksalt på toppen

Vi kokte egg, delte tomater og smuldret osten. Fyllet la vi utover den kjevlede deigen som bildet viser. Vi rullet brødet vårt sammen og satt til etter hevning i 30 minutter.

For ekstra smak valgte vi å pensle brødet med eggeplomme og strø Maldonsalt over. Stekes ferdig på 180 grader i ovn i ca. 40 minutter.

Pris per brød ca. 25 kroner.

Del dette innlegget
  • Del med Facebook
  • Del med Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Del med Pinterest
  • Del med LinkedIn
  • Del med Tumblr
  • Del med Vk
  • Del med Reddit
  • Del med epost
https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/13333-b9dc990d-c962-47e6-b934-ec253837e7d1.jpeg 933 700 Linda Benjaminsen https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/logo-daghoyskolen-ny.png Linda Benjaminsen2023-04-21 12:02:182023-04-21 12:02:19Fylt brød
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste fra Aktuelt

  • Sterke fortellinger om seg selv 3. august 2023
  • DAGHØYSKOLEN – en skjult perle for mange 3. august 2023
  • Boos utrolige comeback til livet 2. august 2023
  • Matgruppa på Daghøyskolen 5. juni 2023
  • Minestronesuppe 5. juni 2023
  • Løksuppe 3. mai 2023
  • Ramen 3. mai 2023
  • Sopp Stroganoff 24. april 2023
  • Fylt brød 21. april 2023
  • Pad Thai 12. april 2023

Velg hvordan du vil ta kontakt med oss:

  • 917 27 255

  • post@daghoyskolen.no

  • St.Hans gate 1, 1603 Fredrikstad

© 2019 AOF Daghøyskolen Fredrikstad
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS

Personvern og informasjonskapsler (cookies)

Pad ThaiSopp Stroganoff
Scroll to top