Sopp Stroganoff
Sopp Stroganoff
Denne mandagen stod sopp stroganoff på menyen. Matretten Biff Stroganoff oppstod utenfor St. Petersburg i overklasse festene i grevens slott. Overklassefestene var berømt over hele Europa for nærmest sin vulgære overdådighet. Bakgrunnen for å servere nettopp denne retten var å ta hensyn til den tannløse greven, Alexander Sergeievitch. Retten skulle være et tygge- og gommevennlig måltid for å ta hensyn til grevens reduserte tyggeevne.
Nok om historieaspektet omkring retten. Vi erstattet biff med sopp i retten vi skulle tilberede. Brun sjampinjong er en sjampinjongvariant som også kalles for aromasopp. Det som kjennetegner en aromasopp er at smaken og duften er sterkere og mer markert enn hos hvit sjampinjong Soppen er også mer kjøttfull og har en noe tykkere stilk og mørkere eller brunlig hatt.
Vi i matgruppa var klare for å ta fatt på den smaksrike lunsjretten. Når vi tilbereder matretter prøver vi å ta hensyn til allergier så langt det lar seg gjøre. Vi i matgruppa har fokus på sunne og bærekraftige råvarer. Dessuten har vi fokus på å servere vegetariske retter som byr på en eksotisk smaksopplevelse.
- 125 g aroma og sjampinjong
- 0,5 fedd hvitløk
- 1/2 gulrot
- 1/4 paprika
- 0,75 dl vann
- 0,75 dl creame fraiche ligth
- soyasaus, timian, tomatpure, salt og pepper etter smak
- 1/2 terning kyllingbuljong
Først så renser vi soppen for jord, så skjærer den i skiver. Deretter skreller vi gulrøtter og skjærer de i skiver. Vi kutter paprika i passende biter og finkutter hvitløken. Så steker vi soppen i en tørr panne. Når den har fått fin farge så tilsetter vi rapsolje, timian, salt og pepper. Vi legger soppen tik siden, så steker vi gulrot, paprika og hvitløk, Når det er gyllent tar vi soppen tilbake i pannen og tilsetter tomatpure. Så rører vi rundt til tomatpuren er godt frest. Deretter har vi i vann, creame fraiche og kyllingbuljong terning. Smak til med soyasaus.
Vi servere det med kokt ris beregn 0,5 dl tørker ris pr person
Kokes som anvist på pakken..
Pris: 24 kr.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!