• Facebook
  • Instagram
  • Om oss
  • Aktuelt
  • Login elever
Daghøyskolen
  • Hjem
  • Aktiviteter
    • Lokale prosjekter
    • Eksterne samarbeidsprosjekter
  • Kurstilbud
    • Vårt kurstilbud
    • Språkcafé
    • Arbeidsmåte
  • Elevarbeider
    • Utstillinger og åpne dager
    • Bilder og Video
  • Språkcafé / Мовне кафе
  • Søke opptak
  • Kontakt
  • Søk
  • Menu Menu

Linseboller

20. mars 2023/0 Kommentarer/i Aktuelt/av Linda Benjaminsen

Linseboller

Grønne linser er en av verdens eldste kulturplanter fra Midtøsten og Sør-Europa. Linser har et høyt innhold av proteiner og er derfor en god erstatning for kjøtt. Det er derfor ikke rart at det finnes mange gode retter, både gamle og nye, hvor linser er i fokus. I motsetning til de større belgfruktene trenger ikke linser å bløtlegges før koking. Denne retten er så god, så det kan lønne seg å lage en større porsjon for å fryse ned. 

Denne oppskriften gir 6 – 8 boller.

  • 40 g grønne linser
  • En tredjedel gulrot
  • 2 cm purre
  • ½ eggeplomme
  • 1 ss griljemel
  • ¼ løk
  • Litt hvitløk, garam masala, buljong
  • 2 blader hjertesalat
  • 1 båt lime
  • Koriander

Vi begynte med å skylle linsene i en kjele under rennende vann i 2 – 3 min. Kok linsene dekket med to cm. vann og buljong i ca. to min, til de er møre. Hell ut vannet og legg av en tredjedel av linsene i en liten bolle. Tilsett revet gulrot, purre, eggeplomme, løk, griljemel, garam masala og hvitløk, og bruk en stavmikser til det er glatt. Bland i resten av linsene og rør det sammen. Form små boller og stek de 5 – 6 min.

  • ½ tomat
  • ¼ løk
  • Litt rød chili
  • Litt brunt sukker
  • Litt rødvinseddik

Hakk tomat og løk i små biter. Finhakk chili og sviss ingrediensene sammen i en kjele. Smak til med sukker og eddik. La det putre på lav varme til passe fast konsistens. 

Server bollene dandert i hjertebladsalat med tomatrelish, koriander og en båt lime. 

Pris 11.50

Del dette innlegget
  • Del med Facebook
  • Del med Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Del med Pinterest
  • Del med LinkedIn
  • Del med Tumblr
  • Del med Vk
  • Del med Reddit
  • Del med epost
https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/IMG_20211129_114118942-scaled.jpg 2560 1922 Linda Benjaminsen https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/logo-daghoyskolen-ny.png Linda Benjaminsen2023-03-20 14:01:382023-03-22 11:11:54Linseboller
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste fra Aktuelt

  • Sterke fortellinger om seg selv 3. august 2023
  • DAGHØYSKOLEN – en skjult perle for mange 3. august 2023
  • Boos utrolige comeback til livet 2. august 2023
  • Matgruppa på Daghøyskolen 5. juni 2023
  • Minestronesuppe 5. juni 2023
  • Løksuppe 3. mai 2023
  • Ramen 3. mai 2023
  • Sopp Stroganoff 24. april 2023
  • Fylt brød 21. april 2023
  • Pad Thai 12. april 2023

Velg hvordan du vil ta kontakt med oss:

  • 917 27 255

  • post@daghoyskolen.no

  • St.Hans gate 1, 1603 Fredrikstad

© 2019 AOF Daghøyskolen Fredrikstad
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS

Personvern og informasjonskapsler (cookies)

PaiGoyza med dipp
Scroll to top