• Facebook
  • Instagram
  • Om oss
  • Aktuelt
  • Login elever
Daghøyskolen
  • Hjem
  • Aktiviteter
    • Lokale prosjekter
    • Eksterne samarbeidsprosjekter
  • Kurstilbud
    • Vårt kurstilbud
    • Språkcafé
    • Arbeidsmåte
  • Elevarbeider
    • Utstillinger og åpne dager
    • Bilder og Video
  • Språkcafé / Мовне кафе
  • Søke opptak
  • Kontakt
  • Søk
  • Menu Menu

Grønn carbonara med dukkha

15. mars 2023/0 Kommentarer/i Aktuelt/av Linda Benjaminsen

Grønn carbonara med dukkha

Det er ingen klare kilder til hvor carbonara har oppstått. Mange teorier går ut på at det var en kombinasjon av italiensk pasta og amerikansk egg og bacon, som de allierte styrkene spiste under okkupasjonen av Roma under andre verdenskrig.

Dukkah er hentet fra arabisk og betyr “å male noe i en morter”. Dukkah er en Egyptisk krydder-blanding som passer utmerket godt til alt fra salater til speilegg eller som dipp til brød før maten. Det blir også brukt mye til kjøtt og fisk, enkelt å lage og holder seg i månedsvis.

Pasta Carbonara:

  • 80 g pasta
  • 70 g grønnkål
  • 70 g sjampinjong
  • 1 egg
  • 1,5 ss kremfløte
  • parmensan

Dukkah:

  • 3 ss korianderfrø
  • 3 ss mandler
  • 3 ss pistasjnøtter
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss kumminfrø

Først lagde vi Dukkah, alle ingrediensene i en bolle og kjør sammen med stavmikser. Hvis du ikke har stavmikser så grovhakk mandler og nøtter så blander du alt sammen.

Grønnkålen vasket vi godt før vi skar bort de grove delene av stilken. Vi la kålen utover et bakebrett og hadde over litt rapsolje, salt og pepper. Så settes den inn i varm ovn, 180 grader, og er ferdig etter 10-12 minutter.

Til pastaen satt vi over en stor kjele med vann og godt med salt i. Vi renset og kuttet sjampinjong. Så hadde vi soppen i en tørr og varm stekepanne for å trekke ut fuktighet som gjør at smaken blir mer konsentrert. Deretter tilsatte vi litt rapsolje og krydret med salt og pepper.

Vi blandet sammen, egg, fløte og parmensan i en bolle som vi vendte den ferdigkokte pastaen i. Det skal bli en kremete konsistens, hvis sausen er litt tynn så hell blandingen tilbake i kjelen og rør godt. Følg nøye med så det ikke blir eggerøre.

Ha i sopp og legg den sprø kålen på toppen, dryss over Dukkah og nyt.

Pris per person: 24 kr

Del dette innlegget
  • Del med Facebook
  • Del med Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Del med Pinterest
  • Del med LinkedIn
  • Del med Tumblr
  • Del med Vk
  • Del med Reddit
  • Del med epost
https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/IMG_20220302_114236261-scaled.jpg 1922 2560 Linda Benjaminsen https://daghoyskolen.no/wp-content/uploads/logo-daghoyskolen-ny.png Linda Benjaminsen2023-03-15 13:53:312023-03-22 11:13:04Grønn carbonara med dukkha
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste fra Aktuelt

  • Sterke fortellinger om seg selv 3. august 2023
  • DAGHØYSKOLEN – en skjult perle for mange 3. august 2023
  • Boos utrolige comeback til livet 2. august 2023
  • Matgruppa på Daghøyskolen 5. juni 2023
  • Minestronesuppe 5. juni 2023
  • Løksuppe 3. mai 2023
  • Ramen 3. mai 2023
  • Sopp Stroganoff 24. april 2023
  • Fylt brød 21. april 2023
  • Pad Thai 12. april 2023

Velg hvordan du vil ta kontakt med oss:

  • 917 27 255

  • post@daghoyskolen.no

  • St.Hans gate 1, 1603 Fredrikstad

© 2019 AOF Daghøyskolen Fredrikstad
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS

Personvern og informasjonskapsler (cookies)

ShakshukaPai
Scroll to top