Shakshuka
Shakshuka
Dette er min (Kine) favorittrett som pappa lager. Jeg kommer fra en liten øy på Helgelansdkysten som heter Mindland. Retten er Israels nasjonalrett, og grunnen til at den blir lagd i min familie er fordi vi har familie i Israel, der den spises ofte til frokost.
Denne retten var veldig god, men ikke like god som pappa sin.
– Kine.
- 1 tredjedel løk
- ¼ rød paprika
- 1 liten tomat
- 1 fedd hvitløk
- 130 g tomat på boks
- 2 egg
- Litt chili, paprika krydder, spisskummen
- Litt sukker, salt og pepper
Først finkuttet vi løk, hvitløk og chili, som vi surret i kjelen. Deretter tilsatte vi finkuttet paprika og tomat. Videre helte vi opp i tomater på boks og krydret relishen med paprikapulver, spisskummen, salt, pepper og sukker. Alt etter smak. Så lot vi det småkoke til relishen tyknet. Til slutt klekket vi hele egg opp i kjelen og lot det trekke. Etter 20 min under lokk var eggene hardkokte.
Strø litt finkuttet vårløk over og server med brød.
Pris per person: 20 kr
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!